2014. július 12., szombat

Kritika 100. - Greyness-1D


A blogot itt megtekinthetitek: Greyness

Design:
Őszinte leszek, sem a fejléc, sem a blog kinézete nem nyerte el a tetszésemet! S hogy ennek mik az okai? Először is, a fejléc nagyon csúnyán van kivitelezve: a háttere összecsapott, sok szereplő van rajta feltüntetve, akiknek a képei ráadásul csúnyán lett kivágva, a 'GREYNESS' felirat betűtípusa még elmegy, de ami alatt van az már nem, s nem is illik igazán a történethez. A blogod hátterének a mérete nagyon kicsi, ezért nagyon sokszor rakja be és ezáltal az összes vonala látszik. Maga a blog túl széles, a modulok össze-vissza vannak, s van, ami lényegében többször is szerepel - például a leírás ott van felül és alatt egy körös modulban is, bár ott már csak néhány sor -, történetes blog lévén kritikát is találtam az oldalon (amit legalább írhattál volna egy külön oldalra, hogy ne keveredjen össze a sztorival), s sorolhatnám még az egyéb szépséghibákat. Igazából nincs az papírra vésve, hogy a blogoknak kötelezően jól kell kinézniük - meg hát ez a fogalom is eléggé szubjektív -, azonban a mai világban már az első, amit megnéznek az Olvasók, az a design (sajnos, vagy nem sajnos)! Így egy kicsit talán nem ártana jobban adni a kinézetre, amire segítségedül lehetnek azon design oldalak, amik készítenek átalakítást! Bátran kérj tőlük, hasznos kis segítség az! :)

Történet:
A történettel kapcsolatban nem tudok túl sok mindent írni. Nem igazán mondanám egyedinek, de a tucat kategóriába se tenném - maximum a 1D miatt. Ami engem zavar, s pont ezért nem is igazán keltetted fel az érdeklődésemet, hogy nagyon hosszú részeket írsz, amiben amúgy semmi sem történik. Értem én, hogy ez még csak az első néhány fejezet, de addig is kellene valami izgalmas kis morzsát elejteni az olvasó közönségednek, hogy legyen kedvük visszanézni még akkor is, ha a későbbiekben fog beindulni a történet.

Írásmód:
Eléggé zavaró az a tény, hogy csak úgy pikk pakk ugrálsz az időben. Ezt úgy értem, hogy nem vezeted át, ahogy a szereplők egyik helyről a másikra mennek, csupán először még itt volt, a következő mondatban meg már ott van. Amit még észrevettem, hogy néha te sem tudod kiről vagy miről írsz! Előfordult, hogy Niall-re azt írtad "magas nő", pedig ő egyértelműen férfi. A helyesírással amúgy nincs baj, s egész bő szókinccsel is rendelkezel, bár néha túlzásba viszed a dolgokat, annyira nem akarsz szóismétlést. Amin még tudnál javítani, hogy a fejezeteket tagolhatnád, hisze így, hogy az egészet egybe írod nem túl bizalomgerjesztő. Felhívnám a figyelmedet továbbá a sorkizárt igazítás használatára, valamint néha a tagolás mellett egye-egy bekezdést tehetnél azzá is (tehát behúzhatnád az első sorát)!

Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel, hiszen ez nem állt szándékomban, csupán segíteni szeretnék abban, hogy saját magad javítsd és fejleszd! Egyáltalán nincs gond azzal, hogy vannak hiányosságaid és nem minden tökéletes, hiszen így tanulsz, s így lehetsz a későbbiekben szuper író! :)

További sikeres blogolást kívánok!
Diana H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése