2014. július 12., szombat

Kritika 99. - Love Me Again

Kedveskék!

Tudom, nagyon lassan haladok a kritikákkal, de alig van időm és közben designokat is készítek. Igyekszem ahogy csak tudok, így már itt is vagyok a soron következővel. Ismételten szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy a kritikáimmal senkit sem szeretnék megbántani, s csupán a saját, szubjektív véleményemet fogalmazom meg bennük!


A blogot itt megtekintheted: Love Me Again
written by: Rayne

Design:
A fejléced kifejezetten teszik, hiszen nem az agyonzsúfolt, túlcsicsázott kategóriába tartozik. Bár nem is derült ki belőle sok minden, összhatásban mégis jó érzésekkel tölt el, amikor nézem. Egyetlen problémám a címmel van, ami nagyon apró és ezáltal nehezen lehet észrevenni.
Tetszik a színvilág, kicsit sejtelmes, de még pont illik a történethez! Szeretem az egyszerű, egyszínű háttereket! Az oldalsávodra ráférne egy kis átalakítás vagy inkább kiegészítés, hiszen nagyon üres. A fejezeteket is tálalhatnád kicsit szebben: vedd kisebbre a mellékelt képeket, vagy ha nagyban szeretnéd, akkor tedd külön sorba és igazítsd középre; a szövegnél használd a sorkizárt igazítást! Szerintem egy kicsit nagy betűkkel írsz, s nem igazán tetszik a bejegyzés címének betűtípusa, mert néhol olvashatatlan.

Történet:
Kezdeném azzal, hogy nagyon rövid fejezeteket írsz! Ahhoz, hogy az olvasó igazán élvezni tudja és bele tudja és ne az legyen, hogy mire belemerült volna a történetbe már vége is az adott résznek, Word-ben minimum két, két és fél oldalt kellene írni! Ezen felül nem tudok túlságosan sok mindent írni, hiszen két fejezet van fent plusz a prológus és azok is alig tartalmaznak valamit. A sztori eddig egy tipikus "régen együtt voltunk, de elcsesztem és most vissza akarom kapni" történetnek indul. A cselekmény szerintem túl gyorsan halad, jobban is felvezethetted volna Olivér megérkezését, bemutathattad volna előtte a főszereplő lányt, Hannát. Nekem személy szerinte az is furcsa volt, hogy csak úgy be tudott menni Olivér a lány házába, aztán hogy a lány nem küldte el, hanem elment helyette fürdeni?! Aztán nem igazán értettem a képzelgős részt, mármint az odáig oké, hogy Oli képzelődik a lányról, de annyira a semmiből és hirtelen jött, hogy igazából teljesen fölöslegesnek érzem oda.
Úgy gondolom, egy kicsit jobban át kellett volna gondolnod és ki is dolgozni a történetet, mielőtt belekezdtél, mert így nagyon kuszának és értelmetlennek tűnik! Szerintem, még nem késő ahhoz, hogy újrakezd az egészet! Egy ütősebb, figyelemfelkeltőbb prológussal és hosszabb, jobban kidolgozott részekkel sokkal többre mennél!

Írásmód:
Az első és legfontosabb, amit észrevettem, hogy ugrálsz az igeidők között.Válaszd ki, hogy jelen időben vagy múltban szeretnéd írni a történetet, s igyekezz minél jobban annál maradni! Így sokkal élvezhetőbb lesz mind az olvasó, mind a te számodra! Rengeteget ...-ozol, ami nem jó, hiszen e helyett inkább le kellene írnod az adott dolgokat, vagy éppen a szereplő pillanatnyi érzelmeit. Fölösleges minden egyes fejezetnél odaírnod, hogy kinek a szemszögéből írod a sztorit, mindig csak akkor tüntesd fel, ha váltasz - egy részen belül maximum kétszer válts szemszöget, amennyiben persze hosszabbakra írod őket!!! Amennyiben mellékelsz egy iPhone vagy bármilyen üzenetet képes formában, akkor szintén fölösleges azt megjelenítened szövegesen is, bár én inkább azt javaslom, hogy írd le és ne képpel csatold! A mondataidat kicsit bonyolíthatnád, hogy érdekesebbé tehesd! Az első fejezet elején például nagyon jól indítottál, ezt azonban néhány sor után elhagytad. Helyesírási hibák csak elvétve vannak, melyekre ha egy kicsivel nagyobb figyelmet fordítasz, akkor teljesen eltűnhetnek!

További sikeres blogolást kívánok!
Diana H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése