2014. július 29., kedd

Kritika 105. - Jégtáncos krónikák


written by: Lucy

Design:
Továbbra sem szeretem a szürke blogokat, azonban ezt te nem tudhattad! Bár kétség kívül, illik a történethez, én mégis, inkább valami halvány kékes és fehéres színvilágot jobban el tudnék képzelni. Örülök, hogy a szürkeségbe azért próbálsz belevinni valami kis színt, s ez nem más, mint a bordó.
Az oldal kinézete rendezett, egyméretű képek találhatóak az oldalsávban, a leírásoknál alkalmazva van a sorkizárt igazítás, s a kettő együttesen esztétikuson hat. A menü viszont nem illik oda, azaz nem ebben a stílusban. A színével nincs probléma, hiszen passzol az oldalhoz, azonban eléggé furcsán hat, hogy nem egyenes, holott az egész kinézet nagyon precíz, hadi sorrendbe van állítva. Az okleveleidet elhelyezhetnéd egy menüpontba, mert a sokszínűségük eléggé elüt a designtól, bár megértem, hogy dicsekedni akarsz velük!
A 'szereplők' menüpontot fölöslegesnek tartom a te esetedben, hiszen csak a karakterek képeit találhatjuk meg ott. Azonban, ha írnál melléjük egy rövidke leírást, vagy idéznél egy mondatot tőlük, akkor máris lenne értelme. Tetszik, hogy a 'fejezetek' menüpontnál nem csak bepakolod a részeket, hanem adsz egy rövidke ízelítőt is belőlük.
Örülök, hogy a részeknél is használod a sorkizárt igazítást, s hogy nem rakod tele őket képekkel. Ami azonban engem nagyon zavar, hogy ha rámegyek a fejezet címére, akkor nem csak szimplán jobbra viszi azt, hanem szétszeli és több sorba rakja, ezzel pedig nehezen olvashatóvá teszi!
S a fejlécedről nem írtam semmit eddig. Egyetlen egy apróságot jegyeznék csak meg, hogy a középső képnél (ami a háttérben van), annyira el van halványítva a fiú keze, hogy csak nehezen vehető ki, hogy fogja a lányét - azt is főleg a lány miatt pillantottam meg. Ettől függetlenül viszont nagyon tetszik, még pedig azért, mert nem az a túlzsúfolt, "mindent rá akarok tenni" típus, hanem az egyszerű, ám nagyszerű elvet követi!

Történet:
Már az elején szeretném leszögezni, hogy ez nem egy sablon sztori, nagyon egyedi ötleteken alapul! A szereplőket nagyon ügyesen formálod meg, nem sieted el a cselekményt, s a mi az egyik legfontosabb, hogy nem lövöd le a poént rögtön a történet elején. Tetszik, hogy Christian körül ennyi kérdés - ha úgy tetszik rejtély - van, s hogy ezeket szépen lassan adagolod. 
Nagyon érdekes az egész történet, kíváncsian várom a folytatást! Csak így tovább!

Írásmód:
Nagyon ügyesen írsz! Egyszerűen magával ragadt az, ahogy vezeted a sorokat, ahogy kialakítod a mondatokat! Pontosan azon dolgokat részletezed, amelyekre az Olvasó kíváncsi (az én esetemben legalábbis így volt), s nagyon jól leírod azokat. A fejezeteid elég hosszúak, sőt! Talán még sohasem találkoztam ekkora terjedelmű részekkel senkinél. Változatosan írsz, így nem találkoztam szóismétlésekkel, azonban néhány elgépeléssel és helyesírási hibával igen! Fordíts ezek javítására egy kicsivel több időt, s mielőtt közzétennéd az egyes részeket, olvasd át kétszer, valamint ajánlom a Wordben a helyesírás ellenőrzőt, ami felhívja figyelmedet azon hibákra is, amit esetleg szabad szemmel nem veszel észre! 

Nem igazán tudok többet írni, hiszen mint azt már említettem, szuper a történet és nagyon ügyesen írsz!

További sikeres blogolást kívánok!
Diana H.

1 megjegyzés:

  1. Drága Diana!

    Köszönöm szépen a kritikát jól esett hallani, vagyis inkább olvasni a szavaidat, azonban lenne egy-két megjegyzésem. Az egyik az, hogy az a szereplős menü örök vita a bloggerek között. Tudod szerintem kell, akkor is, ha csak képek vannak, mert így egy segédlet az olvasónak a szereplők elképzeléséhez, meg megmutatja, hogy az író mit is lát írás közben. Szerintem.
    A helyesírásos részhez még ennyit mondanék, hogy a Prológus óta World-ben írom a fejezeteket, de az én drágaságom olyanokat benne hagy, hogy húúú, inkább ne akard tudni. Minden fejezet előőtt igyekszem kijavítani őket, de nem mindig sikerült.

    Azt hiszem ennyit szerettem volna mondani. Még egyszer köszönöm a kritikát.
    Ölel;
    Lucy

    VálaszTörlés