2014. június 28., szombat

Kritika 98. - Pieces of a puzzle

written by: Fanni & Lora


Design:
A blog összhatásban nem rossz, azonban van néhány kivetnivalóm. Kezdeném azzal, hogy én nem szeretem ezt a sablont, de a készítő azért egész jól megoldotta a designt. A fejléc ötletes abból a szempontból, hogy a címhez igazodva puzzle darabkákból áll össze, a problémám csupán azzal van, hogy alapból túl sok a szereplő rajta és a betűtípus elhelyezését nem igazán értem, s nem is túl szép így. 
Az oldalsávban megtalálható modulok szépen el vannak rendezve és összhangban vannak, azonban a chatnél levő szövegdoboz lehetne magasabb, mert így épp hogy látszik maga a társalgó része. Talán egy icipicit zavaró a szövegdoboz jobb szélén levő szaggatás, amivel igazából nem is lenne probléma, ha nem ütne el a designtól - tehát szebb lenne, ha más színt kapna. 
Örülök, hogy a 'Szereplők' menüpontban egyméretű, rendezett képek vannak. Tetszik az 'Ismertetők' menüpont, ahol rövid videókban mutatjátok be az egyes karaktereket, nagyon ötletes! 
Javasolnám, hogy használjátok a sorkizárt igazítást mind a részeknél, mind a prológusnál, hiszen a rendezett fejezetek rengeteget dobhatnak a kinézeten! (Eme megjegyzésem inkább Lora-nák szól, mert az vettem észre, hogy míg Fanni alkalmazza ezt, Lora nem.)

Történet:
Már a prológussal megfogtatok, nagyon tetszett, hogy lényegében az életet írtátok le, s egyet lehet vele érteni. Aztán felváltva megírtátok az első négy részt, amiben négy különböző lány életének a hátterét mutattátok be. Ezek is nagyon jól sikerültek, nagyon valósághűek, az olvasók bele tudják képzelni magukat az adott helyzetbe, s akár rá is döbbenhetnek, hogy nekik milyen jó soruk van - még ha odáig nem is úgy gondolták. Azt nem tudom, hogy a történetből mit fogtok kihozni, hiszen eddig a négy lányt mutattátok be, de nagyon kíváncsi vagyok! Addig is, csak azt tudom mondani, hogy gratulálok az eddigiekhez, s csak így továb!

Írásmód:
Mivel ketten írjátok a történetet, először mondanék egy általános, mindkettőtökre vonatkozó megjegyzést, majd ha nem bánjátok külön-külön is írok egy-két mondatot.
Mindkettőtök bő szókinccsel rendelkezik, ügyesen ki tudjátok fejezni magatokat! A fejezetek hosszúsága megfelelő, és plusz pont jár, amiért nem rakjátok tele képekkel őket. Jó, hogy tagoljátok a sorokat és alkalmazzátok a bekezdéseket is, mert ezzel nem sokan bíbelődnek. Ettől függetlenül, néha előfordulnak szóismétlések, de ezek még beleférnek. A nagyobb gond a helyhatározókkal vannak, ugyanis nem nagyon tesztek különbséget a "ban, ben" és a "ba, be" között, ami néhol egy kicsit már zavaró!
Lora, neked csak annyit mondanék, hogy sokszor túl hosszú mondatokat írsz, több mondatot bezsúfolsz egybe. Néha a kevesebb több, és lehet, hogy előny is lenne - főleg az olvasók számára -, ha a hosszú mondataidat szétszednéd, mert akkor nem kellene néhányat kétszer elolvasni ahhoz, hogy tudjam mi volt az elején.
Fanni, nálad főleg néhány elgépelést vettem észre! Néhol lemaradnak a párbeszédek után levő kötőjelek, valamint nagyon sokszor használod a "..."-ot. Ez utóbbit ha lehet, inkább kerüld el, s helyette írd le az adott szereplő érzéseit!

További sikeres blogolást kívánok!
Diana H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése