2014. június 18., szerda

Kritika 95. - Valóra vált álom

written by: Nóri Szabó


Design:
A blogod kinézete nem túl szép, nem csalogatja az olvasókat! A probléma ott kezdődik, hogy egy alap blogger sablont használsz, amin szinte semmit sem állítottál át. Aztán ott van a fejléc, amire az összes szereplőt bezsúfoltad és csak úgy, hogy egymás mellé raktad őket. Nem írnék ide hosszú sorokat, csak annyit javasolnék, hogy kérj meg egy design oldalt, hogy alakítsák át a kinézetet.

Történet:
Rengeteg 1D fanfiction olvastam már és még többel találkoztam, amik szinte pont ugyan olyanok voltak, mint ez. Nem szeretnék jópofizni és hazudni sem, ezért is írom le őszintén a véleményemet. Ez egy tipikus One Direction sablon történet. Mondanám, hogy minden azon múlik, hogy milyen cselekményeket írsz meg a jövőben, de már a 34. részt is felraktad, s ezen már nem lehet változtatni. Sajnálom, hogy ezt kellett írnom.

Írásmód: 
Először is kezdeném azzal, hogy nagyon rövid részeket írsz! Egy fejezetnek Word-ben írva legalább két-két és fél oldalnak kellene lennie, hogy az olvasók egyáltalán belemerülhessenek a dolgokba. Aztán ott van az tény is, hogy túl gyakran váltogatod a nézőpontokat, hiszen egy részen belül három-négy szemszöggel is találkozhatunk úgy, ahogy képekkel is. Az írásmódod nagyon egyszerű, nem igazán használsz érdekesebb kifejezéseket és a mondataid többsége rövid. A párbeszédeknél sem a kötőjel elé, sem a kötőjel után nem teszel szóközt, és a párbeszéd-elbeszélés aránya sem jó.
Azt javasolnám, hogy egy részben maximum egyszer válts szemszöget, s maximum kettő darab képpel dobd fel őket, amennyiben pedig továbbra is ilyen rövid részek lesznek bőven elég egy darab kép. Annak érdekében, hogy sokkal változatosabban és érdekesebben tudd kifejezni magad, olvass sokkal több könyvet (!!!) és figyeld, miként vezeti az író vagy írónő a sorokat. Ne másold le őt, csak figyeld meg és próbálj az írásaidba belecsempészni egy kis érdekességet! Az alapvető helyesírási hibáidra jobban figyelj oda (főleg a szóközökre), s a párbeszédek utáni magyarázatot jobban fejtsd ki (pl: mondta xy, miközben ujjait ropogtatta az idegességtől).

További sikeres blogolást kívánok!
Diana H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése