2014. június 16., hétfő

Blogajánlók 1.

Drága Olvasóink!


Nem tudom emlékeztek-e még, de nemrég megrendeztük az első blogversenyünket, mely kategóriák második és harmadik helyezett blogjainak ígértünk blogajánlót, s most ezekkel érkeztem meg - legalábbis az első felével. Igaz, kisebb csúszásban vagyok/vagyunk, de igyekszünk mindent pótolni, a türelmeteket és a megértéseteket kérjük!!!
Az ajánlókkal kapcsolatban néhány információ:
• az a blog, amely több kategóriában is jogosult az ajánlóra, értelemszerűen azt is csak egyszer hirdetem
• az ajánlók rövid és tömör jellegűek lesznek, csupán néhány figyelemfelkeltő sort írok és azt is a történet elejéről, részben mert sok ajánlás lesz, részben pedig, hogy ne lőjem le a poént, valamint idézek néhány sort a sztoriból
• azon blogokat, amelyek időközben bezártak, nem áll módom hirdetni (amiket befejeztek nem tartoznak ide!!!)
• ha az adott történet írója nem ért egyet valamely mondatommal, esetleg úgy érzi, hogy félreértelmeztem a dolgokat, nyugodtan jelezze felém ezt (akár itt, akár e-mailben), s közös megbeszélés alapján javítok a leírtakon
Na, ennyi elég is lesz a rizsából! Remélem találtok magatoknak a felsoroltak között eddig új és ismeretlen, szuper történetet, mely felől kétségem amúgy nincsen! :)

Szép napot,
Diana H.

~§~

written by: Allison Cutler

Bár a fejlécen szerepel Harry Styles, senkit se tévesszen meg, 'A lista' nem egy fanfiction történet. Az egész sztori a főszereplő lány, Jessica nővérének a szemszögéből kezdődik, amikor is Charlotte ki akarja deríteni, hogy ki a drogügylet főnöke. Ennek érdekében magánnyomozót fogad, de ez a cselekedete nem marad titokban és következmények nélkül sem. Az első rész, már Jessica szemszögéből íródik, kinek addig a bizonyos napig tökéletes élete volt, ami mostanra fenekestül felfordult. "Két hátrahagyott levél, egy lista és egy mindenre elszánt lány története, aki ugyan kap segítséget, de senkiben sem bízhat. Idővel rádöbben és nem várt véget ér a története..."

Blog nyitása: 2014.02.16.
Eddigi fejezetek száma: Prológus + 13 rész
A prológust ITT elolvashatod! 


"- Mert.. – tétováztam, de mégis kimondtam, amit eredetileg akartam. – Az most nem lényeg, csak az, hogy segítsen nekem őket lebuktatni és kideríteni, hogy ki a főnöke az egésznek.

- Szóval, ha jól értem. Azt várja, hogy minden gyanú nélkül higgyek magának és kutassak egy társaság után. Nem gondolja komolyan.

- De igen is komolyan gondolom. És tudom, hogy tiszteletlenség, így beszélnem egy nyomozóval, de kétségbe vagyok esve és nem tudok mihez kezdeni. Csak maga tud segíteni.

- Vagy inkább egy pszichológus. – teljesen nyugodt hangon közölte az álláspontját. Hitetlenkedve meredtem rá. Majd folytatta. – A múltkor szándékos emberölési kísérlet vádjával fordult hozzám, de mint kiderült az sem volt valódi. Miért higgyek magának? Mivel tudja alátámasztani az igazát?

- Ezzel. – tettem az asztalra idegesen egy zacskó heroint. A szemei kiguvadtak és szóhoz sem jutott egy darabig."


written by: Briana T.

A történet főszereplője, Roxanne egy fiatal, egyetemista lány, aki a barátjával él New York egyik olcsóbbnak számító negyedében. Roxanne és Nathan hiába tengetik mindennapjaikat együtt, a lány mégsem érez úgy párja iránt, mint ahogy a fiú ő iránta. Bűntudata van, amiért nem képes elmondani neki, hogy nem gondolja úgy, hogy bármit megtenne a fiúért, bár kétség kívül szereti őt - csak nem szerelemmel. Kisebb és nagyobb vesezekedések tarkítják a cselekményt, de mi van akkor, ha Roxanne végül megtalálja azt a személyt, akiért bármit és akármit megtenne?

Blog nyitása: 2013.12.20.
Eddigi fejezetek száma: Prológus + 9 rész
A prológust ITT elolvashatod!


"- Sosem fogsz leszokni – húzza el a száját, mikor tudatosult benne. Egyetértően bólogatok, ami következtében rosszalló pillantásokat vet felém. Sűrű pislogással jelzem, hogy nem tehetek róla, ekkor pedig nevetni kezd. Kezeinket összekulcsolja, majd magához húz, és egy hosszas csókot nyom ajkamra, viszonzom, de nem hunyom le szemeim. Ugyanakkor úrrá lesz rajtam a bűntudat, és a szégyen. Meddig fogom még őt hitegetni? Undorodom magamtól. Lesütöm a tekintetem, és elfordulok, hogy ne kelljen gyönyörű íriszeibe néznem. Hatalmasat nyelek, majd a szobába indulok, miután elnyomom a csikket. Erőteljesen becsapom magam után az erkélyajtót, Nath pedig közvetlenül utánam ki is nyitja, és végignézi a kirohanásomat. A kirohanásomat, aminek nem ő az oka, mégis azt gondolja, saját magát hibáztatja, s nem tudok ellene mit tenni."



written by: Lucy Jameson

Ahogy azt a cím is mutatja, eme történet egy fanfiction, melynek középpontjában Zayn Malik áll. A történet nem napjainkban, hanem 2019-ben játszódik, amikor a One Direction már nem létezik - felbomlottak -, s a fiúknak feleségeik és gyermekeik vannak. Elena Walker, ki a sztori női főszereplője, pincérnőként dolgozik. Egy nap az újságban meglát egy cikket, melyben többek között arról írnak, hogy Zayn egyedül neveli a mára már 5 éves kislányát, mivel a felesége elhunyt. A fiú és a kislánya aztán egy nap abban a cukrászdában kívánnak fogyasztani, ahol Elena dolgozik, s neki kell felvennie a rendelést. Onnantól kezdve pedig a sors folyton összehozza őket. "És a fekete hajú férfi csak elkeseredetten nézte, ahogy a gyönyörű nő maszatos arcát elfordítja és elindul egy másik irányba, fehér ruháját a szél néha felborzolta, vékony lábaival felcsapta a homokot maga mögött és ő nem tett semmit, csak csüggedten pillantott utána, kinyitotta a száját, hogy utána kiabáljon: Ne menj el, felejtsünk el mindent és maradj velem örökre! De nem tette." 

Blog nyitása: 2013.
Eddigi fejezetek száma: Prológus + 27 rész
A prológust ITT elolvashatod!


"A hosszú betonút, rengeteg felnőttel, gyerekkel van megtömve. Sok – sok arcot látni pár pillanatig, majd már el is tűnnek, mintha ott se lettek volna. Fülig érő mosollyal nevetgélnek a gyermekek,  a nagyobbak kézen fogva sétálnak néha-néha szerelmes pillantásokkal fűszerezve, nem egy párt látni babakocsival sétálni a terjedelmes sétálóutcán. Elmerengek, vajon én is ilyen boldog lennék, ha most mellettem lenne egy férfi és egy gyerek? Gyorsan félbeszakítom a gondolataimat; Buta vagy! Ne is gondolj ilyenekre, mindegyikőjük csak kihasznál, majd miután megkapták, amit szerettek volna el is taszítanak maguktól, mintha egy rongy lennél, amit össze-vissza dobálhatnak."


written by: J Samuels

A történet főszereplője Jasmine, egy lazább stílusú, vadócabb, nagyszájú lány. Egy nap Andy - a bátyja - legjobb haverja, hazatér Londonból, hogy meglátogassa barátját és annak húgát. Liamés Jasmine nagyon jóban vannak, s meggyőzik Jasminet, hogy a nyárra menjen velük Londonba. Az úton aztán Andy és Jasmine balesetet szenvednek, s egy titokzatos idegen siet a lány megmentésére. De vajon ki ő és milyen következményei lettek a balesetnek? "Ha szereted, de magadnak sem vallod be, megpróbálsz élni nélküle, és az agyad leghátsó részébe száműzöd már csak a gondolatát is, tudd, hogy az azért van, mert az a bizonyos érzés erősebb, mint te magad vagy."

Blog nyitása: 2013.09.20.
Blog zárása: 2014.06.05.
Fejeztek száma: Prológus + 41 rész + Epilógus
A prológust ITT elolvashatod!

"- Tudod mennyire hiányoztál? –motyogtam a vállába szorosan behunyt szemmel.
- Nagyon-nagyon? – tippelt. A hangjából hallottam, hogy mosolyog, mire az én szám sarka is feljebb húzódott.
- Nagyon-nagyon-nagyon – javítottam ki immár levakarhatatlan mosollyal.
- Te is nekem, Picur – szorított még jobban magához. Valamiért mindenki késztetést érez arra, hogy idióta beceneveket aggasson rám, de emiatt már nem nyafogok. Mióta ismerjük egymást, Picurnak hív.
- Nekem miért nem szoktál ennyire örülni? – természetesen ez az idilli pillanat is addig tartott, amíg az idióta bátyám bele nem rondított. Félreértés ne essék, én imádom az idiótákat.
- Mert neked már unom azt a béna fejed – közöltem miután Liam elengedett és újra a lábam alatt éreztem a talajt. Angyalian mosolyogva pislogtam fel, ő pedig sértődötten felhúzta az orrát."


written by: Dávid Debreceni

Az Érdekességek csarnoka nem egy szokványos történetes blog, de még csak nem is a designnal vagy a szerkesztéssel foglalkozik. Az oldalon találhattok egy krimi történetet, melynek címe Véres bér (ha jól olvastam), de ezen felül az író közzéteszi saját verseit és gondolatait is a blogon. Érdemes benézni az oldalra, hiszen szinte mindenki találhat a kedvére valót.

Blog nyitása: 2013.12.23.
A történet prológusát (1. részét) ITT elolvashatod! 

"Kilépve a garázsuk felé vette az irányt, hogy kiálljon az autójával, sietősen kapkodva lépteit mivel az idő rohant, kiállt a garázsból beszállt az autóba, és elindult a munka helye felé. Edward egy régi típusú 67-es, királykék Ford Mustanggal járt dolgozni. A cég nem volt messze a lakásuktól, de a reggeli dugóban a 15 perces autóút, hosszú órákká nyúlt az bedugult forgalomban állva, ez a nap sem volt kivétel, az út lassúságát még az is tetézte, hogy ráadásul hétfő reggel volt, amikor az emberek értelemszerűen be voltak lassulva."



written by: L. Andi

A történet Sophiaról szól, aki egy gazdag család sarja, s ez megkeseríti az életét. A pénze miatt barátkoznak vele, és ez egy igaz barátot sem jelent. Az exepasija is csak a gazdagság miatt volt vele, és miután pénzt kapott a lány szüleitől, természetesen szakított Sophiaval és lelépett. Sophia minden vágya, hogy megtalálja a nagy Ő-t, tehát azt a fiút, aki önmagáért szereti és nem a pénze miatt. A 16 éves lány azonban folyton galibákba keveredik - akaratán kívül - és ezek bonyolítják a történet cselekményét.

Blog nyitása: 2014.01.27.
Eddigi fejezetek száma: Prológus + 8 rész
A prológust ITT elolvashatod!

"Az iskola kész pokol számomra, mindenki kihasznál és nem csak barátság terén, hanem a szerelemben is. A legutolsó barátom, az iskola legmenőbb sráca volt. Apunak is bemutattam, egyből megkedvelte. Mikor a születésnapom következett Harry (így hívták a srácot) pénzt kért a szüleimtől; nem is keveset, hogy megvehesse a szülinapi ajándékom. Mikor a parti volt nem hogy Harry nem jött el, hanem SMS-ben szakított velem. Szépen lelépett a pénzzel. Lelkileg nagyon összetörtem."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése