2014. április 18., péntek

Kritika §89. - Waiting for you

written by: Cynthia Tailor



Fejléc: Őszinte leszek, a fejléced egyáltalán nem szép! A főszereplő lány csúnyán van kivágva, a háttérben a képek kuszák és össze-vissza szerepel mindenféle szín, a bekeretezett Niall-es képről pedig már nem is beszélek! Megpróbálhatnál valami egyszerűbb, de nagyszerűbb alapot készíteni (mert láttam, hogy saját szerkesztés) és arra rárakni a főszereplő lány, valamint Niall képét - de semmiképp se ilyen bekeretezett módszerrel! A betűtípus maradhat, mert az szép, csak a színén változtass, hogy jobban menjen a designhoz! Remélem nem bántottalak meg a személyes véleményemmel, mert csak segítő szándékkal írtam!
Pont: 5/1

Kinézet: A blogod színvilága nagyon tetszik, jó választás volt, hiszen - számomra - ez a bézses kinézett valamiféle eleganciát, komolyságot sugároz! A modulsávod nincs telerakva, ami jó, viszont az a sorrenden egy kicsit variálj (fentről lefelé írom): 1. kép a főszereplő lányról és alá a szöveg, 2. menü (amit egy kicsit jobban kiemelhetnél, mert alig látszik), 3. feliratkozás modul (jó lenne, ha kitennéd - persze, ha engedi a blogger), 4. Niall és alá a szöveg, 5. oldalmegjelenítések, 6. információk, 7. cserék (ha szeretnél).
Szerintem egy kicsit nagy betűkkel írsz, visszavehetnél a nagyságból. Plusz pont jár, amiért a használod a sorkizárt igazítást. A bejegyzés lábléce nagyon elüt és fölösleges kiemelni, szóval állíthatnál be rá átlátszóságot!
Pont: 10/8

Történet: Mivel még csupán a prológus és az első fejezet van kint, túl sok mindent nem tudok írni a történettel kapcsolatban. Nem tudom mit fogsz kihozni ebből a történetből, de jelenleg úgy látom, hogy egy hajszál választja el a sablon-és az eredeti sztorit egymástól. Hiszen adott egy lány, aki megtört, mert az egyik hozzátartozója elhunyt, s jön majd a fiú, aki kihúzza ebből a mély szakadékból. Ilyet már milliószor olvastunk, de ettől függetlenül minden azon múlik, hogy milyen úton jutsz el a megmentés részhez! Én szurkolok neked, mert tetszik! :)
Pont: 10/8

Írásmód: Nagyon jól írsz, ügyesen formálod a szavakat és tetszenek a hasonlataid, mint például "(...)ő pedig olyan simán átlépett a határaimon, mintha csak útlevelet szerzett volna"! A történeted - mint azt már írtam is -, egyenlőre nem tűnik egyedinek, azonban nagyon sokat dob rajta az írásmódod! Ezzel át tudod lendíteni a "túloldalra" a történetet! Helyesírási vagy elgépelési hibát nem találtam, ehhez gratulálok! Egyedül a fejezetek terjedelmével van "gondom", nem is annyira a prológussal, hiszen az csak egy felvezető, inkább az első résszel! Ha kisebbre állítod a betűméretet ahogy azt javasoltam, akkor máris kevesebbnek fog tűnni a rész! Persze, ez az elején nem baj, most is csak azért szólók, hogy majd a későbbiekben próbálj meg kicsit hosszabb részeket írni!
Pont: 10/9
Összes pont: 35/26

További sikeres blogolás kívánok!
Diana H.

1 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Köszönöm a véleményt, igazából már én is változtatni akartam a fejlécen, csak manapság nem sok időm van rá, de igyekszem! ;) Próbálom majd nem a sablonos felé vezetni a történetemet, mert úgy érzem, hogy képes leszek arra, hogy valami jót és egyedit alkossak. A részek terjedelmén még változtatok majd természetesen, és egyéb tanácsaidat is megfogadom! :)
    xxx. Cynthia T.

    VálaszTörlés