2014. április 29., kedd

Kritiak §95. - You're the key to me

written by: Deanna L.
 
Design: A blogodban a színek passzolnak egymáshoz, bár nem lett túlfigurázva! A fejléced nem a legszebb, főleg azért, mert vagy legyen az összes kép rajta színes, vagy fekete-fehér! Az elrendezése sem tetszik nagyon és a 'to me' betűtípusa nem szép! Az egész blogod túl széles, javaslom, hogy maximum 900px szélesre állítsd, az oldalsávot pedig 250-260px szélesre! Eléggé zavar a fejlécen levő html, és szerintem hanyagold ezt a csillaghullást, mert nem illik a történethez! Az oldalsávban levő modulok sorrendjén nem ártana változtatnod, mert például az oldalmegjelenítések száma egyáltalán nem érdekli az olvasókat, annál inkább egy rövid történet leírás és a rendszeres olvasók - valamint a chat - modulok! Rakhatnál be egy menüt (html), azzal sokkal jobban feldobhatnád a kinézetet! Javaslom, hogy használd a sorkizárt igazítást a történetnél, és még annyi, hogy a fejezetek címeit kicsit jobban kiemelhetnéd (erősebb színnel)!
 
Történet: Bradley és három társa a lányokkal való kereskedésből élnek. Egy nap aztán kapnak egy megbízást, mi szerint a versenytársuk lányát, Hope-ot el kellene rabolniuk, s vagy váltságdíj fejében visszaadják vagy eladják, mint ahogy azt a többi lánnyal is tenni szokták.
Egyenlőre csak a prológus és az első rész van kint, de már most ki merem jelenteni, hogy egyedi a történet. Kezdve azzal, hogy itt nem hírességek és nem az igazi hivatásukban dolgoznak. Azonban, ami nagyon zavar, hogy a lánynak a Hope nevet adtad! Millió meg egy olyan történet van, ahol a lánynak ugyan ez a neve, mintha más keresztnév nem is létezne a világon! Szerintem még nem lenne késő megváltoztatnod azt, hogy ezzel is kikerülj a sablonból!
 
Írásmód: Fogalmam sincs hol említsem ezt meg, ezért ide írom: sohasem láttam értelmét, hogy olyan blog, amin történet van versenyt rendezzen, egészen pontosan blogversenyt! Azokból úgyis annyi van és hagyni kellene a design blogoknak! Ne ezzel próbáld fellendíteni a blogodat!
Ügyesen írsz, jól fogalmazol és csak néhány helyesírási - vagy inkább elgépelési - hibát találtam! Azonban itt és most szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy "és"-sel nem kezdünk mondatot! Ne rontsd el az történetet ezzel a hibával, hiszen tudom, hogy másként is el tudod kezdeni a mondatokat! Amit még sokszor láttam, hogy az "ő"-t nagybetűvel írod; ezt fölösleges minden alkalommal így kivitelezned, elég lenne csupán, amikkor nagyon ki akarod hangsúlyozni, hogy róla van szó!

Összegezve, néhány apróbb változtatás ráférne a kinézetedre, valamint javasolnék egy új fejlécet is! Fordíts egy kicsivel nagyobb figyelmet a helyesírásra (elgépelésekre)!

További sikeres blogolást kívánok!
Diana H.
 


1 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, hogy fölhívtad ezekre a figyelmem! A design kapcsán, már írtam egy design oldalnak, mert lehet, hogy értek hozzá, de nincs idő ezzel is foglalkozni. A lány neve kapcsán, azért ezt adtam, mivel - igaz, hogy most név ként szolgál - magyarul a reményt jelenti, ami most meghatározza az életem.

    VálaszTörlés