2014. február 28., péntek

Kritika §83. - A girl Choices

written by: Menyhért Eugénia

Fejléc: Nem tudok túl sok jót mondani a fejlécedre, sőt! Túl van zsúfolva a szereplőkkel, akiknek a képe csúnyán van kivágva és még pixelesek is, valamint a háttérben semmi nincs, csak textúra lett ráhúzva! Javasolnám, hogy csináltass egy fejlécet valamelyik oldallal, akik foglalkoznak ezzel! Fontos lenne, hogy maximum három szereplőt rakass rá (bandánál maximum csoportképet, semmikép se egyesével) és tényleg csak a főszereplőket! Hidd el, nagyon meg tudja határozni (sajnos vagy nem sajnos) az olvasok/blogra tévedők véleményét a kinézet és a fejléc!
Pont: 5/0

Kinézet: A fekete-lila színpárosítás nekem tetszik, csak szükség kisebb változtatásokra! Az első, hogy vedd kisebbre a blog szélességét, maximum 900px széles legyen, ezáltal az oldalsávot olyan 250-260px szélesre állítsd be! Aztán, ezt a halcsontos hátteret is cseréld le, mert nagyon nem illik ide! Esetleg tehetnél be helyette valami lilás hátteret, hogy ne legyen az egész ilyen sötét, de ha mégis feketét szeretnél, akkor is cseréld le! Az oldalsávba tegyél még be modulokat és így rendezd el őket (fentről lefelé írom): 1. Jelen lévők (állítsd át a színt, mert nem látszik), 2. Kép+rövid történet leírás, 3. feliratkozók, 4. Vavra Bence, 5. Információk (mint blog nyitása, zárása, design, fejléc, részek, stb.), 6. Blogarchívum .. Valamint javasolnám, hogy az oldalak pontot is rakd az oldalsávba még pedig a feliratkozók pont elé (és így ugye mind ugrik egyet le), hiszen csupán a karaktereknek van készítve pont, és így nem szép! A történetnél használd a sorkizárt igazítást és ha raksz az egyes fejezetekbe képet, akkor azt állítsd a 'kicsi' méretre, mert így sokkal esztétikusabb lesz az egész! Ja igen, a modulok címét állítsd nagyobbra és adj neki valami szebb betűtípust!
Pont: 10/6

Történet: Nagyon sok ByTheWay fanfictionnel találkoztam már, és úgy vagyok velük, mint a 1D fanfictionnel: nehéz egyedit írni bennük! Ebben a történetben még nem igazán látom az egyediséget, de mindenképpen értékelem, hogy nem Oli a főszereplője - mint ahogy a legtöbb ilyen történetben! Tetszik, amit az oldalsávban is írtatok Bence képe alá, hogy "nem a kinézet a lényeg", hiszen ez a mai világban szerintem nem így van - legalábbis az emberek nyolcvan százalékánál biztosan nem, sajnos! Próbáljatok meg több egyediséget beleírni a történetbe! Engedjétek el a fantáziátokat, írjatok meg olyat is, ami amúgy lehetetlen, hiszen ez csak egy írás és itt még a lehetetlen is lehetséges! :) A blognak van jövője, de csak akkor, ha ki tudtok törni a sablonosságból!
Pont: 10/7

Írásmód: Rengeteg a helyesírási hibátok! Úgy veszem észre, nem mindig vagytok tisztában azzal mit kell egybe-és mit kell külön írni, sok a szóismétlés és előfordul, hogy lemaradnak az írásjelek is! Javasolnám, hogy írjátok meg a részeket Word-ben, az jelzi a hibákat és ha kijavították őket, akkor másoljátok át a blogba! A szóismétlések elkerülésére annyit tudok tanácsolni, hogy ne kapkodjatok a részek megírásával! Gondoljátok át többször mit szeretnétek írni és keressetek rá szinonimákat! Párbeszédeknél pedig a kötőjel elé és után is tegyetek szóközt, valamint az írásjelek után sem árt nyomni egy space-t, hogy sokkal átláthatóbb legyen! Mielőtt közzéteszitek a fejezeteket olvassátok át legalább kétszer, mert még akkor is észrevehetitek a hibákat! Ha ezeken tudtok változtatni, akkor sokkal élvezhetőbb lesz a történetetek olvasása!
Pont: 10/5
Összes pont: 35/18

További sikeres blogolást kívánok!
Diush

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése