2014. augusztus 5., kedd

Fogjunk össze!

Drága Olvasóink és Idetévedők!

Merci és jómagam agyaltunk egy picit, s egy olyan ötlet pattant ki a fejünkből, amivel eddig még sehol sem találkoztunk! Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy senki nem kezdeményezett egy ilyesfajta összefogást.
A mi összefogásunk alapja Liona Turn, majd' egy hete megírt cikke, amely a Visszajelzések címre hallgatott. Azon bejegyzésben kifejtette, hogy mennyire és miért is fontos az íróknak az egyes részeknél való megjegyzések hagyása, s nagyon sokan reagáltatok rá, hogy egyetértetek. Ebből jött az ötlet, hogy valamilyen összefogás által támogathatnánk egymást, s ezáltal talán példát is mutathatnánk másoknak, s idővel javulhatna a helyzet. De hogy megértésetek miről is lenne szó, kifejtem bővebben, igyekszem minél érthetőbben összefoglalni!

Maga az ötlet

Ötletünk egy facebook csoport létrehozása lenne, melybe egyedi történettel rendelkező tagokat gyűjtenénk össze. Elsősorban olyanokat, kiknek a történetén nagyon kevés a visszajelzés, vagy egyáltalán nincs is. A csoport célja az lenne, hogy a tagok olvassák és egy-egy vélemény hagyásával támogatják egymást - a blogokon részenként. Ezt azonban nem úgy kell elképzelni, hogy van 50 tag és mindenkinek az összes többi 49 blognak a részeihez írnia kellene, ennél sokkal egyszerűbb rendszert találtunk ki! Még pedig azt, hogy a csoporton belül lennének úgynevezett csoportkörök, melyekbe a létszámtól függően tartoznának blogok (max 8-9 blog), s az egy csoportkörön belül levőknek kellene támogatni egymást. A csoportkörök pedig műfaj szerint lennének szétszedve - amelyik műfajba sokan jelentkeznétek, abban több csoportkör lenne -, így még az is elkerülhető, hogy esetleg teljesen más témájú blogot kelljen olvasnod, mint ami érdekel. Természetesen nem lehet száz százalékban elkerülni azt, hogy mindenkinek minden megfeleljen, de a támogatás lenne a cél, így biztosan megoldanánk a problémát!
Csak a példa kedvéért: van 50 tag a csoportban, s a fantasy műfajba jelentkeznek 12-en. Ebben az esetben két csoportkörre osztjuk ezt a kategóriát, így 6-6 blog lenne egybe. Így tovább a többi műfajban is.
A csoportban továbbá lehetne rövid, lényegre törő kritikát is kérni egymástól, melynek lenne néhány feltétele, de azokat a későbbiekben tudnák meg azok, kik bekerülnek a csoportba! Ugyan így, a támogatásos dologgal kapcsolatban is bővebben a csoportban értesülhettek majd!


A jelentkezés menete

A csoportba való bekerülés kicsit hosszabb folyamatot vesz igénybe, hiszen tényleg csak és kizárólag olyan történeteket szeretnénk bent látni, melyek egyediek, vagy nem egészen egyediek, de van bennük fantázia. Lehet az akár romantikus, misztikus/fantasy, horror, sulis/naplós, krimi vagy éppen más kategóriába tartozó történet, viszont 1D, 5SOS, ByTheWay, SZJG, Justin Bieber, Big Time Rush fanfictionöket nem látunk szívesen - kivételt képez ez alól az, ha tényleg nem a megszokott, sablonos történetet írod kedvenceiddel! Tehát, miután jelentkezel mi belenézünk a blogodba, s ha úgy ítéljük meg, hogy megfelel a csoportba kerüléshez, jelentkezünk.
Tisztában vagyunk vele, hogy ez egy kicsit szigorú, s hogy emberenként változik kinek mi a sablonos történet, azonban mivel a mi agyunkból pattant ki eme ötlet, a mi szubjektív véleményünk alapján lesz megítélve a kérdés! De ne féljetek, nem harapunk és eszünk meg senkit sem! :)

Amennyiben kezdeményezésünk kicsit is felkeltette érdeklődésedet és szívesen csatlakoznál a csoporthoz, írj bátran ezen bejegyzéshez kommentet, mely tartalmazza az alábbiakat:
• blogod neve és url címe
• mely műfajú történetek érdekelnek - amennyiben nincs konkrét, kérünk egyet vagy kettőt nevezz meg a csoportkörbe helyezés miatt
• facebook profilod linkje (A csoportba csak úgy tudunk bevenni, ha ismerősökké leszünk, s meghívunk. Miután bekerültél a csoportba nyugodtan törölheted az ismertséget.)
Amennyiben nem szeretnéd mindenki számára kiadni személyiségedet, nyugodtan jelentkezhetsz e-mailben is a merci-girl@freemail.hu -n!

FIGYELEM! A jelentkezéssel vállaljátok, hogy egymás történetének a részeihez minden alkalommal írtok kommentet (nem kritikát)! Ezáltal rendszeres olvasóivá váltok a sztorinak, de feliratkozni nem kötelező rá, hiszen mi minden alkalommal meg fogjuk őket itt osztani! Ettől függetlenül, ha szeretnétek, fel lehet!

A jelentkezési határidő az érdeklődők számától függ majd, de egyenlőre 2014. augusztus 15-ig várjuk az üzeneteiteket itt kommentben vagy a feltüntetett e-mail címen!

Reméljük, hogy van, akinek felkeltettük az érdeklődését, s hajlandó lenne segíteni a másiknak azért cserébe, hogy neki is segítsenek! Nem probléma, ha csak néhány fővel bővül majd a csoport, de akik ott lesznek, támogatják egymást!

További szép napot kívánunk,
Merci & Diana H.

28 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Ez egy nagyon jó ötlet!
    Én szeretnék is jelentkezni, bár a blogom még elég kezdetleges.
    Link: http://amultnyomaban-theastfootsteps.blogspot.co.at/
    Kategória: Kaland, fanatasy, krimi
    Facebook link: https://www.facebook.com/szabina.agocs.1

    Remélem minden kategóriának megfelelek!

    Amnestia S.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Merci és Diana H.

    Nekem nagyon tetszik ez az ötlet, szívesen részt is vennék benne, csak blogom most szünetel, mivel készülök egy nagy átalakításra, ami azt jelentené, hogy a kinézetet és a történetet is átalakítanám. A történetet, csak átírnám, hogy jobb legyen, mert azt érzékeltem néhol, hogy olyan mintha siettem volna vele. Azért a blogomat linkelném, és remélhetőleg egy héten belül a blogom is felfrissül.
    Blogom neve: A hatalom vonzásában (http://a-hatalom-vonzasaban.blogspot.ro/)
    Főleg fantasy, misztikus témájú blogok érdekelnek
    Facebook profilom: https://www.facebook.com/profile.php?id=100004374377096&fref=ts

    Üdvözlettel,
    Hallie Sanford

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Hallie!

      Gratulálunk! Blogod sikeres felvételt nyert a csoportba!
      A megadott facebook profilon ismerősnek jelöltelek (Diána Haracsi). Kérlek, igazolj vissza, hogy be tudjalak venni a csoportba!

      Üdvözlettel:
      Diana H.

      Törlés
  3. Kedves Szerkesztők!
    Szeretnék jelentkezni, mert jó ötletnek gondolom.
    Blogom címe: You're the best
    Linkje: http://tevagyalegjobb.blogspot.hu/
    Kategóriák: Inkább a fantasy felé hajlok.
    Facebook link: https://www.facebook.com/emese.fitos

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jappancs!
      Gratulálunk! Blogod sikeres felvételt nyert a csoportba!
      A megadott facebook profilon ismerősnek jelöltelek (Marsai Éva). Kérlek, igazolj vissza, hogy be tudjalak venni a csoportba!

      Törlés
  4. Sziasztok! Nekem nagyon tetszik ez az ötlet. Szívesen jelentkeznék rá, az a "baj" hogy én 1D FanFictiot írok, a történet egy lányról szól, aki Budapesten él, 19 éves és halálos beteg, az utolsó hetét pedig Londonban tölti szüleivel. Ha lehetne, akkor kérném azt, hogy bíráljátok el, esetleg olvasatok bele, sokat jelentene! :")
    Blog címe: Fear in Wonderlnad
    Linkje: http://fearinwonderland1d.blogspot.hu/
    Kategória: Fanfiction
    Facebookom: https://www.facebook.com/Csakdanaa

    Köszönöm előre is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Mak Dan!

      Mindketten beleolvastunk a történetedbe, s bár van tehetséged az íráshoz, és bármennyire is szeretnénk, hogy csatlakozz a csoporthoz, sajnos most el kell, hogy utasítsuk a kérelmedet! De ez nem jelenti azt, hogy a jövőben egy másik történeteddel nem jelentkezhetsz.

      Üdvözlettel:
      Merci&Diana H.

      Törlés
    2. Értem! Azért köszönöm a lehetőséget! :)

      Törlés
  5. én: https://m.facebook.com/henriett.peczar?ref=bookmark
    blog: toolateforfeelings.blogspot.hu
    ami érdekel: fantasy, vérfarkas, Teen Wolf fanfiction
    Nagyon jó ötlet! Én tényleg nem kaptam soha visszajelzés, egy feliratkozóm van, de az a profil is megszűnt. 1 éve van blogom, 500 katt volt, de olyan érzés mintha senki se olvasná :(

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok.Nagyon jó az ötlet és én is szeretnék jelentkezni :)
    Blog címe:True Love
    Linkje:http://perriebrok.blogspot.hu/
    Kategória:Fanfiction
    Facebook:https://www.facebook.com/danielle.littlemixfan

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Perrie!

      Mindketten beleolvastunk a történetedbe, s bármennyire is szeretnénk, hogy csatlakozz a csoporthoz, sajnos most el kell, hogy utasítsuk a kérelmedet! De ez nem jelenti azt, hogy a jövőben egy másik történeteddel nem jelentkezhetsz.

      Üdvözlettel:
      Merci&Diana H.

      Törlés
  7. Kedves Merci és Diana H., valamint az oldal szerkesztői!
    Nagyon tetszik az ötlet, őszintén már vártam, hogy valamelyik eszes szerkesztő fejéből kifog pattanni végre. Örülök, hogy megosztottátok velünk a ötletet, s annak is, hogy ezáltal tudunk másnak segíteni, meg persze annak, hogy Ő szintúgy tud rajtunk segíteni eme kutyaszorító helyzetbe. Szeretnék/szeretnénk jelentkezni testvéremmel és a közösen íródó blogunkkal a csoportba! :)
    Blog neve, címe: Kifejlődés 1. - Nagyon mutáns
    Blog linkje: http://kifejlodes-drm.blogspot.hu/
    Kategória(k): fantasy, misztikus, akció
    Facebook linkje: https://www.facebook.com/becca.veres14
    Üdvözlettel,
    Rebeka xx.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Rebecca!

      Gratulálunk! Blogod sikeres felvételt nyert a csoportba!
      A megadott facebook profilon ismerősnek jelöltelek (Diána Haracsi). Kérlek, igazolj vissza, hogy be tudjalak venni a csoportba!

      Üdvözlettel:
      Diana H.

      Törlés
  8. Sziasztok!:) Nagyon jó az ötlet, szeretnék jelentkezni. :)
    Egy kérdésem lenne: gportálos oldalak is jelentkezhetnek, vagy csak és kizárólag blogspotosoknak lett kitalálva?
    Továbbá, az oldal, amivel jelentkezni szeretnék, több írást is közöl. Ezek mind az én irományaim, legtöbbje novella.
    Ha ez lehetséges, akkor egy ottani regénnyel szeretnék jelentkezni.
    Oldal címe: www.voluntas.gportal.hu
    Kategória: fantasy, horror
    Facebook:https://www.facebook.com/kittiii.karakas
    Regény. Két világ közt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kitti!

      Gratulálunk! Blogod sikeres felvételt nyert a csoportba!
      A megadott facebook profilon ismerősnek jelöltelek (Diána Haracsi). Kérlek, igazolj vissza, hogy be tudjalak venni a csoportba!

      Üdvözlettel:
      Diana H.

      Törlés
  9. Sziasztok!
    Remek ötletnek tartom ezt a kezdeményezést, úgyhogy én is megpróbálkoznék a csoportba való bekerüléssel!:)
    A blogom címe Spring Break (http://springbreak-tavasziszunet.blogspot.hu/), a romantikus kategóriába sorolnám.
    Engem inkább a romantikus történetek kötnek le:)
    Facebook profilom linkje: https://www.facebook.com/adrienn.kovacs.587
    Tudom, hogy még nincs fent sok rész, de remélem, meglátjátok benne a lehetőséget!:)
    Big hug,
    Aura

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Aura!
      Gratulálunk! Blogod sikeres felvételt nyert a csoportba!
      A megadott facebook profilon ismerősnek jelöltelek (Marsai Éva). Kérlek, igazolj vissza, hogy be tudjalak venni a csoportba!

      Törlés
    2. Kedves Merci!
      Orvosoltam a bejelöléssel kapcsolatos problémákat, most már jelölhetsz!:)

      Törlés
  10. Én már jelentkeztem, csak lenne egy kérdésem. Láttam, hogy 1-2 embernek visszaírtatok. Az aki nem kapott választ azelőtt a komment előtt az nem kerül be a csoportba, vagy csak még nem értetek rá az összes blogot megnézni? Remélem az utóbbi :(

    VálaszTörlés
  11. Az jelenlegi utolsó jelentkező kivételével - mert az övét még nem olvastuk - akik még nem kaptak választ a "még gondolkodunk rajta" kategóriába tartoznak. Mindenkinek fogunk válaszolni, kis türelmet kérünk!

    Merci&Diana H.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a választ! Nagyon várom a(z) - remélem pozitív - válszt :)

      Törlés
  12. Kedves Merci és Diana H.!
    Az imént bukkantam erre a bejegyzésre, és nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Így szeretném megragadni az alkalmat és jelentkezni. Esetleg két bloggal is lehet jelentkezni? Amennyiben nem kérlek a másodikat hagyjátok figyelmen kívül.
    Blog: That heart you caught ... is waiting for you - http://cassy-waiting.blogspot.hu/
    Blog: Painful Charity - http://cassy-painful.blogspot.hu/
    Kategóriák. igazából ez nem tudom mennyire nyújt segítséget, de én a vámpíros-vérfarkasos, és gimis történeteken kívül bármit szívesen elolvasok
    Facebook: Nem szeretném ide kiiírni, de amennyiben megfelelek meg lehetne úgy oldani, hogy én jelölöm be Diana H. - t? Egy közös csoportban benne vagyunk, és úgy gondolom így könnyebb lenne.
    Előre is köszönöm szépen!

    xxCassy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Cassy!

      Gratulálunk! Blogod sikeres felvételt nyert a csoportba!
      Természetesen megfelel az is, ha Te jelölsz be! :)

      Üdvözlettel:
      Diana H.

      Törlés
    2. Köszönöm! :)
      Már be is jelöltelek

      xxCassy

      Törlés
  13. Sziasztok!

    Habár nem lenne sem időm, sem energiám kommentelgetni mindenkinek, és így nem is jelentkezem, magát az elgondolást érdekesnek, kreatívnak, de mindenképpen úttörőnek és hasznosnak gondolom. Sok sikert a megvalósításhoz!

    Puszi, Fruzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Fruzsii.!

      Köszönjük, hogy megosztottad velünk véleményedet annak ellenére is, hogy nem jelentkezel! Jól esnek szavaid!

      Üdvözlettel:
      Merci&Diana H.

      Törlés
  14. Annyira hülyén érzem magam, de muszáj lesz. Ahogy látom már csak Amnestia Simonnak és nekem nem válaszoltatok. Nagy jól tudom, ezer más dolgotok is van, mint ezzel foglalkozni. Sajnálom, hogy megint írok. Nagyon várom az eredményt. Remélem mindkettőnket beveszitek a csoportba.

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok!
    Sajnos csak most láttam ezt a bejegyzéseteket és meg kell hogy mondjam nagyon tetszik az ötlet és tényleg egy iszonyatosan jó kezdeményezés lenne az egész!
    Tudom, hogy kifutottam a határidőből, de szívesen részt vennék benne én is.
    Ha esetleg még elfogadnátok a jelentkezésemet itt a blogom és a facebookom:
    https://www.facebook.com/benedek.eszter96
    http://draga-fiam.blogspot.hu/
    Megértem, ha nem fogadjátok el, végül is egy nappal lecsúsztam, de hátha.:)

    VálaszTörlés