2014. július 23., szerda

Kritika 104. - With You


written by: Aura

Design:
A blogodat megnyitva ismét egy, a már jól megszokott érzés kerített hatalmába, ami nem más, mint hogy "már megint egy szürke blog". Egyszerűen ki nem állhatom ezt a színt, de legalább a fő háttérnek fehér színt választottál. A fejléced bevallom, nem nyerte el a tetszésemet. Először is, mert nem túl szép a fekete-fehér és színes összeállítás. Másodszor a betűtípus nem szép és alig látszik a cím a színtől; harmadszor, a kép közepén levő lány a háttérben nem értem mit keres ott; negyedszer pedig, számomra semmit mondó. Talán a probléma forrása alapból ott rejlik, hogy túl sok szereplőt szerettél volna rá! Próbálj meg kiválasztani kettő, de maximum három szereplőt és csak őket rakasd rá, de én egyre jobban kedvelem azokat a fejléceket, amelyeken csak a női-vagy férfi főszereplő van rajta - azok is nagyon érdekesek tudnak lenni!
A háttérképet a helyedben lecserélném vagy egyszínűre, vagy valami másik mintára, mert nem igazán illik a történethez! Igazából azt javasolnám neked, hogy vigyél egy kis színt bele az egész designba, s itt most ne feltétlenül a rikító pinkre és társaikra gondolj, de a sötétkék vagy éppen bordó, esetleg sötétzöld (ami alapból ritka) passzolnának hozzá, és fel is dobnák! A menüdbe is vihetnél színt, s mindenképpen állítsd át a szélességét összhangban az oldalsávéval. Az információs modulnak adhatnál valamilyen kódot, ugyan így a következő résznek is. Utóbbit elhelyezhetnéd egy kicsit feljebb a feliratkozókkal együtt, s az információkat és chatet lejjebb.
Egy elméleti plusz pont jár azért, mert használod a sorkizárt igazítást, s még egy, amiért nem rakod tele a részeket képekkel!

Történet:
A történeted egy 5SOS fanfiction, melyben minden bizonnyal Luke lesz a férfi főszereplő. Adriana, a New Tokyo-nak elnevezett bandának az énekese, kiknek a székhelye New York. Bár a banda még eléggé újnak mondható, hiszen most készül első albumuk, az első kislemezükkel már eladási csúcsot döntöttek. Kezdenek befutni, melynek következménye, hogy turnézni indulnak, méghozzá az 5SOS előzenekarjaként.
Még nincs túl sok rész kint a blogon, csupán a prológus és az első fejezet, így nem tudok túl sok mindent írni. Nem mondanám egyedinek a sztorit, hiszen rengeteg hasonlóval találkoztam már, viszont tetszik, hogy a főszereplő lány is alapból egy csapatban énekel, s nem egy átlagos lány, aki hatalmas szerencsével találkozik össze "imádott sztárjával". Örülök, hogy a szereplőknek nem a szokásos neveket választottad, mint például a Sky, a Dave, vagy éppen a Rose. Kíváncsian várom a folytatást, s még az is elképzelhető, hogy hamarosan egy újabb rendszeres olvasóval bővül majd a blogod.

Írásmód:
Ügyesen írsz, és sokat fejlődtél az előző történeteidhez képest! Egyre szebben vezeted a sorokat, jobban megválogatod a szavaidat és odafigyelsz a helyesírásra is. Az első részben nagyon jó dolgokat részleteztél, semmi felesleges kitérő olyanra, ami az olvasót sem érdekli. Egy-két hibát találtam csak, ami főleg az igekötő- ige viszonyára vonatkozik. Tehát figyelj egy kicsit jobban oda mit kell egybe, s mit kell külön írni! Ezt leszámítva, nagyon jó úton haladsz, csak így tovább!

További sikeres blogolást kívánok!
Diana H.

1 megjegyzés:

  1. Drága Diana!
    Köszönöm a kritikát, a továbbiakban igyekszem szem előtt tartani a hibáimat és kijavítani őket!
    Big hug,
    Aura

    VálaszTörlés