2014. július 30., szerda

Én így látom #2 - Liona Turn

VISSZAJELZÉSEK


Sziasztok!
Nem tudom mennyire lesz hosszú ez a cikk, de nem is az lesz a lényeg, hanem a tartalma. 

Elég régóta kóvályog a fejemben ennek a cikknek a megírása, de csak most fogalmazódott meg bennem teljesen. Manapság nem írok történetet, pont ezek az apróságok miatt, ami ennek a bejegyzésnek a lényege, még pedig a; visszajelzések miatt.
Ha már valaki veszi a fáradtságot, hogy történetbe kezd és publikálja - legyen az kezdő, vagy profi író -, tiszteljük meg annyival a bloggereket, hogy miután elolvastuk a bejegyzést, írjunk egy pár mondatos véleményt róla. Hiába, az emberek többsége azt állítja nem a visszajelzések a legfontosabbak, hanem, hogy ha szeretsz írni, csináld. De ez csak egy részben igaz. Elvégre azért publikáljunk ezeket a gondolatokat, hogy tudjuk mit gondolnak róla mások. Hiszen mi jobb érzés egy írónak, ha nem az, hogy megdicsérik a művét, biztatják, hogy folytassa. Vagy felhívják a figyelmüket a hibáikra, segítenek a kezdő, szűk szókincsű bloggereknek, akik szeretnének az írással foglalatoskodni.
Elég bosszantó tud lenni, mikor olyan blogra bukkanok, amelyben történeten belül hangulatjeleket használnak, vagy éppen nem alkalmaznak szóközt a mondatvégi írás-, illetve gondolat-, zárójelek után. De ezek mind azért azért vannak mert semmi visszajelzést nem kap az író, hogy mit ront el, vagy mit csinál jól, ő pedig csak írja, ahogy neki tetszik, a saját, kezdő képességével. Félre értés ne essék, nem mintha én a profi kategóriába tartoznék, szimplán csak ez a véleményem. 
Ami nagyon zavart történeteim írása során, hogy a bejegyzéseket több, mint ötven ember látta, de ebből egy-kettő méltatott arra, hogy írjon valami hozzászólást, vagy kipipálja az egyik kis dobozt. Igen, a dobozt. Mert ha már az olvasók nem képesek rászánni három-négy percet a bővebb vélemény kinyilvánításra, akkor legalább arra a kis kockára kattintsanak rá! Nem fog senkinek se beletörni az ujja, ha plusz egyet kell kattintania, mielőtt kilép az oldalról. Itt jön az is, hogy van az a bizonyos "Nem tetszik", "Rossz" és a többi véleménydoboz. Ha már valaki a negatív jelzőjű szócska melletti dobozkára kattint, írja le azt is, hogy még is miért az mellett döntött!
Minden író elvárja, hogy az olvasói kinyilvánítsák a véleményüket az adott történetről, amit elvileg azért olvasnak, mert szeretnek. Sose baj, ha olyan megjegyzést írsz, melyben előre gondolkozol, hogy mi is lehet a folytatásban, hisz az író ebből is meríthet ihletet, és tudja, hogy mit szeretnél olvasni. Ezáltal segítséget is nyújtottál neki, mellette pedig biztattad, hogy folytassa az írást.
Aki ezt elolvasta, kérem, figyeljen ezekre oda a közeljövőben!

10 megjegyzés:

  1. Teljes mértékben igazad van! :) Örülök, hogy végre van olyan aki ezt le is írta és reménykedjünk, hogy az olvasók 80%-a alkalmazza is az olvasottakat. Nekem nagyon bejött a cikk! :) Millió puszi Hope C.

    VálaszTörlés
  2. Jól mondod! Én sem értettem meg soha, hogy van a blogom doboz, de mégsem használják, pedig látták a bejegyzést vagy 50-en... Mindig azt mondjuk, hogy azért írunk, mert élvezzük, de az embernek mindig jól esnek a biztató vagy akár kritikus szavak, amik motiválhatnak. :)
    Remélem, az a pár blogger, aki látta és olvasta a cikkedet, meg is teszi, amit írtál; mert nem véletlenül tesszük oda, hogy "hagyjál magad után nyomot". :D
    A pofázó: Beast/Szörnyeteg Belle

    VálaszTörlés
  3. Pontosan, én is azért zaklatom folyton egyik barátomat (Liana S.), mert már eddig 1 éve blogolok, de eddig egy megjegyzést se írtak, se arra a "dobozkára" nem kattintott senki. Ezalatt az egy év alatt annyi visszajelzést kaptam, hogy egy ember feloratkozott olvasónak. Azt az árva 1 embert is valószínű az Artist Corner-nak köszönhetem.
    Örülök a bejegyzésnek :) <3

    VálaszTörlés
  4. Drága Liona!

    Teljesen egyetértek veled, és tudom, hogy veled is történt már ilyen, méghozzá a Minah c. blogoddal. Követtem az eseményeket, pipáltam, kommenteltem, és rajtam kívül nem sokan mozgatták meg az ujjukat hozzászólás vagy pipa ügyében. És tudom, mennyire rossz érzés, amikor nem érkezik válasz, pedig te beleadtál apait, anyait. Szóval teljes mellszélességgel a bejegyzés mellett vagyok!! :)

    Ölel,
    Leah

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Leah!

      Nagyon hálás voltam akkor is és most is, hogy legalább te megosztottad velem a véleményedet azzal a történetemmel kapcsolatban. Már csak miattad is sajnálom, hogy befejeztem, de elment a kedvem az egésztől... Amit szerintem megértesz.

      Puszil, Liona

      Törlés
  5. So true.

    Egyébként szia:)

    Nagyszerű cikk lett, megragadtad benne a lényeget és nem szaroztál, ez tetszett. És lényegében mindenben igazad volt; viszont hozzá kell tennem valamit. Lehet, hogy ez csak én vagyok, és ez nem általános, de én egy ideig nem blogoltam, csak magamnak írtam, pályázatokon indultam, és most is több történetem ilyen. Csak magamnak, vagy versenyre. Éppen ezért ha az ember elér egy pontot - szerintem - akkor onnantól már annak is örül, ha egyszerűen elolvassák. A blogom még csak most indult, nem sok kommentet kapok, azok sem túl hosszúak, de ez már több, mint amennyit én személy szerint elvárnék.

    Az oldalra egyébként most találtam rá, ez volt az első amit elolvastam, de a kinézet nekem nagyon tetszik, baromi jól néz ki:) Elmentettem könyvjelzőnek a linket, ha lesz időm, fogom olvasgatni ez tuti:) Sőt a kritikás opciót is lehet hogy igénybe veszem.

    Ez csak egy gyors gondolat volt, nem volt sok értelme, hogy leírjam, de muszáj volt leírnom. Már csak a cikk tartalma miatt is!:D haha, na jó nem, egyébként is. Van ilyen, nem?:D

    Puszi, Fruzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Persze, neked is igazad van, teljes mértékben! :)
      Örülünk, hogy tetszik a kinézet és köszönöm, hogy bővebben kifejtetted a véleményed! :)

      Ölel, Liona

      Törlés

  6. Örülök, hogy egyet értetek! :) Ez már nagyon kikívánkozott belőlem, mert egy nagyon zavaró dolog. Én is nagyon remélem, hogy, aki ezt elolvasta, az változtatni fog a szokásain, ha eddig nem rendszeresítette a vélemény kinyilvánítást.
    Ölel titeket, Linoa

    VálaszTörlés
  7. Teljesen egyet értek engem is zavar mert én is nem rég kezdtem egy blogot és azert jó lenne ha valaki leírná a véleményét róla. Annak is örülnek nagyon ha te is benéznél a littlethings-nomorewords.blogspot.hu előre is köszönöm neked puszi

    VálaszTörlés
  8. Szia.Teljesen egyet értek veled.Nekem is jól esnének a tanácsok de nincsenek...

    VálaszTörlés