2014. április 13., vasárnap

Kritika §87. - Happily until...


written by: Boo S.

Fejléc: Őszintén megmondom, hogy nekem nem tetszik a fejléced! Talán az a problémám központja, hogy túlzsúfolt, s elképzelhető, hogy mindez azért van, mert a bal sarokban lévő férfi és nő majdnem olyan erősen látszik, mint Louis, Harry és Nina! Annak a képnek a helyébe esetleg betenném Louist, hogy ne legyenek ennyire egy kupacba a szereplők, és még egy kicsit halványítanék a kis flaskán és az órán jobb oldalt. Valamint, a betűtípussal sem vagyok megelégedve - bár imádom ezt a típust, hiszen a tetoválásom is ezzel készült -, de valahogy úgy érzem, hogy nem illik ehhez a témához!
Pont: 5/2

Kinézet: Az első, ami eszembe jutott, amikor megláttam a designt, hogy túl szürke! Nem tudom miért vannak oda a bloggerek a "se színért", de én egyenesen utálom! Legalább a hátteret átállíthatnád valami más színre, hogy ne olvadjon minden egybe! Az oldalsávodat túl szélesnek találom, amivel párhuzamosan túl nagynak az ott levő képeket! Javasolnám, hogy válassz ki maximum kettő betűtípust és csak ennyit használj az oldalsávba és a bejegyzés címeként, mert nagyon szépek, amiket használsz, csak annyiféle van egyszerre, hogy ez már túl csicsássá teszi az egészet! Tetszenek a menüpontok címei, mert nem a szokványosak és teljesen illenek a történethez; plusz pont a "szereplőgárda" pontban található egyméretű, rendezett képekért! Amit azonban hiányolok az az, hogy a részeket feldobhatnád egy-egy képpel, ne rakd tele őket, elég mondjuk a fejezetek elejére, s hogy még szebb legyen a kinézet, használd a sorkizárt igazítást!
Pont: 10/6

Történet: Húú, végre nem egy sablon sztori! Nagyon jó ötlet volt, hogy az 1800-as években játszódjon a történet, amikor minden teljesen más volt! Tetszik, hogy nem a lány szemszögéből mutatod be az eseményeket, hanem Harold szemszögéből, hiszen ez sem valami gyakori! Bár még csupán a prológus és az első fejezet van kint, de már most annyira megfogtál, hogy fel is iratkoztam (azaz csak akartam, de nem engedte, úgyhogy könyvjelzőztelek)! Csak így tovább!
Pont: 10/10

Írásmód: Ügyesen írsz, nagy a fantáziád és úgy vettem észre, hogy elég sokat tudsz az akkori életről, szokásokról! Azonban van egy apró dolog, ami nagyon zavar, még pedig az, hogy elég sokszor előfordulnak az ilyen és ehhez hasonló szavak: "szoknyácska", "ruhácskája". Nem tudom neked megmondani, hogy mért, de a hajamat tépem mikor ezekkel találkozok - persze erről nem te tehetsz! Egy dolgot említenék még meg, azt, hogy előfordulnak olyan helyesírási hibák, mint hogy mit írsz külön és mit egybe. Javaslom, hogy először Word-be írd meg a részeket és az jelzi ezeket a hibákat is, utána másold át ide, s mielőtt közzéteszed a részt, olvasd át még egyszer, és akkor szuper lesz!
Pont: 10/9
Összes pont: 35/27

További sikeres blogolást kívánok!
Diush


1 megjegyzés:

  1. Szia!
    A kinézet kritikával teljesen egyetértek (szörnyű, hogy mindent magamnak akarok megcsinálni és ezért folyton szörnyen néz ki a blogom... na mindegy.)...
    Viszont az írásmódnál írtad, hogy bepötyöghetném Word-be mielőtt publikálom a részt... aha. Ezzel csak egy probléma van: alapból a Wordbe írom meg a részeket és csak azután másolom át bloggerbe. Hát, úgy tűnik, hogy az én helyesírásomon már semmi sem segít.:D
    Nagyon szépen köszönöm a kritikát! c:
    Tisztelettel, Boo S.

    VálaszTörlés