2013. október 12., szombat

Png szöveg készítése

Drága Olvasóink és Idegenek!

A csoportba érkezett egy kérdés, még pedig a következő; "Amikor posztokat írtok, és ott a nevetek png formába. Azokat hol/hogy csináljátok??" Erre a kérdésre kap a kérdező választ, ami számotokra is hasznos lehet!

Először is; ezt olyan is meg tudja csinálni, aki amúgy nem foglalatoskodik szerkesztésekkel. Lépésekbe szedem össze, ha megfelelően követed őket magad is csinálhatsz ilyen neveket.
  1. Ha nincs fent a szerkesztő, telepítsd fel a gépedre a GIMP-et. Letöltés innen
  2. Amint kész vagy, nyisd meg és ha betöltött - ami egy kicsit sokáig tart -, jobb klikk -> Fájl -> Új... -> Szélesség és magasság beállítás (nem muszáj) -> Speciális lehetőségek -> Kitöltés ezzel; Átlátszóság
  3. Ugye ez nem is volt bonyolult? Amint ez megvan az eszközárban találsz egy  nagy "A" betűt, arra kattints rá és ott ki tudod választani a betűtípust. (Mielőtt elindítod a programot javasolt letölteni dafont.com-ról betűtípusokat mert az alapok nem szépek)
  4. Ha kiválasztottad a neked megfelelő típust, jelölj ki egy nagyobb helyet a kockás képen.
  5. Utána, írd be a kívánt szöveget, kijelöléssel kitudod választani a színét, méretét és ha megvan a fent elhelyezkedő "Szűrők" menü pontra kattintva tudsz még variálni a szöveggel.
  6. Ha elkészítetted a megfelelő szöveget, díszítéssel együtt, nyomd meg a CTRL+M gombokat és a kidobott ablakon nyomd meg ki az "Összefésülés" gombot.
  7. Amint ez kész, jobb klikk -> Fálj -> Exportálás... -> Válaszd ki a mappát ahová menteni szeretnéd majd alul a "+" gombot megnyomva kidobja a fájl típusokat és ott ki kell keresned a PNG formátumot. Arra kattints rá majd az Exportálásra és kész is.

2 megjegyzés: