2013. szeptember 4., szerda

Kritika #28

Mysterious Life










Fejléc: Túl nagy a fejléced és túl sok minden van rajta, plusz bal oldalt a lány csúnyán van kivágva! Kicsit leegyszerűsíthetnéd a dolgokat! Például csak tényleg a főszereplők legyenek rajta és lényegre törően! A háttérben rendben van a szem és elég lenne egy pár - maximum kettő! Ha mégis szeretnéd az összes 1D tagot rá, akkor mondjuk a háttérbe egy csoportképet és elhalványítani őket!
Pont: 5/2

Kinézet: Először is, az oldalad szélességét mindenképpen kicsinyítsd le a fejléced szélességére! Nekem ez a citromsárga-barack összeállítás nem igazán jön be! A citrom helyett választhatnál mondjuk tört fehéret és semmiképp ne írj vastagított betűvel! Javaslom a sorkizárt igazítást, mert az esztétikusabbá teszi a blogod kinézetét! Igazából az író felületedet is kisebbre rakhatnád, nem kell ilyen szélesbe írni! Az oldalak menüpontodat felrakhatnád a fejléced alá, ott sokkal jobban mutatna! Aztán a chatet és a feliratkozókat tehetnéd feljebb! Plusz, csak a főszereplőkről (max 5) tehetnél ki egyméretű képeket az oldalsávba (azokat a többi modul alá)! Aztán, a szereplők menüpontod ne haragudj meg, de borzalmas! Ezt úgy értem, hogy rengeteg színt használsz, ami fölösleges!!! Maximum formázd őket úgy, hogy a nevet félkövérré  teszed vagy dőltté vagy aláhúzod! Aztán, ha már saját szerkesztésűek a képek, akkor tehetnéd őket egy méretűre és beillesztés után a 'kicsi'-re állítva! Ez is sokat dobhat a kinézeten és még arra is sarkallna, hogy olvassam el!
Pont: 10/5

Történet: Kezdetnek azt említeném meg, hogy hiányolok egy prológust vagy bevezetőt! Ha más nem, akkor az oldalsávba egy jegyzetbe valami rövid leírást elhelyeznék, hogy az idetévedők legalább egy kicsit megtudjanak a blogod témájáról! Írhatnál egy kicsit hosszabb részeket, mert mire belemerülne az ember,  már vége van! Nem nagyon olvasok ilyen blogokat, szóval nincs viszonyítási alapom! Az elképzelés nem rossz, nekem tetszik, de arról, hogy egyedi-e nem tudok sajnos nyilatkozni! Ezt nézd el nekem!
Pont: 10/9

Írásmód: Hát, van itt hiba bőven, de ne ijedj meg, csak apróbbak! Először is, az ilyen blogokban nem írunk számokat, hanem kiírjuk, hogy "hétkor"! Aztán, nagyon ritkán használsz vesszőket, amik fontosak lennének az egyes mondatrészek elválasztásakor! Figyelj oda rájuk! A kötőjelek elé és után is tegyél egy szóközt, illetve fölösleges duplázni a kérdőjeleket, felkiáltójeleket! Az olvasó úgyis érteni fogja, hogy mit akartál vele közölni, ha nem kettőzöd őket és persze, ha utána jól írod le az érzéseket! 
Amúgy ügyesen írsz, jól fejezed ki magad, viszont előfordulnak szóismétlések! Többször gondold végig mit akarsz írni és keress rá szinonimákat vagy fogalmazd át a mondatot! Illetve találtam elgépeléseket is, például rögtön az első részben ezt írtad "Jhos" a "Johs" helyett! Ez nem túl nagy hiba, csak kicsit jobban oda kellene figyelned rá és mielőtt közzéteszed a részt, ellenőrizd le!
Pont: 10/7
Összes pont: 35/23
További sikeres blogolást kívánok!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése